Woning kopen Warstiens

Jouw volgende woning kopen in Warstiens? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de nabije buurt vind je uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 63.066 huizen (51,2% koop, 48,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €262.188. Op deze website bekijk je het laatste woningaanbod in Warstiens, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €168.000, de basis verkoopprijs is €262.188.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsWarstiens
Postcode9004
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Warstiens maart 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Kies op basis van woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen extra details als energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Wergea, Eagum, Warten, Grou & Oosterend.

woning-te-koop-warstiens

Eigen appartement kopen in Warstiens

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 100 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en 1670 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Warstiens

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en tevens 2390 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Warstiens is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 & 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2510 kWh stroom + 1280 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Warstiens

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2790 kWh stroom en 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 3480 stroom (kWh) & 1720 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Warstiens

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je inzicht hebt in wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Warstiens Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Warstiens

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Warstiens en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Warstiens geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €2.700. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Warstiens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Warstiens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Warstiens

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Warstiens en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Warstiens kopen?

In deze gemeente Leeuwarden vinden we circa 63.066 woningen. Dit zijn 40.388 (51,2%) koophuizen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 114 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €168.000 en de gem. marktprijs is €262.188. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Warstiens. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Warstiens?

Een huishouden in Leeuwarden verbruikt gemiddeld 1110 kuub aardgas en 2310 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1670 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1720 m3 aan gas en 3480 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Warstiens passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Warstiens?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 124.084 mensen in 63.338 huishoudens. Er wonen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 huishoudens zonder kinderen en 16.908 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,93 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Warstiens?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Warstiens laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9004.

Plaats een reactie