Woning kopen Warten

Ga je een woning kopen in Warten? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt vind je meerdere voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 63.066 woningen (51,2% koopwoning, 48,2% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €262.188. Op deze informatieve website check je het woningaanbod in Warten, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €168.000, de doorsnee verkoopprijs is €262.188.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsWarten
Postcode9003
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Warten februari 2024

Onderstaand verstrekken we alle huizen die te koop staan in februari 2024. Kies op basis van bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, liggingen extra details als CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Warstiens, Wergea, Grou, Oosterend & Hoorn.

woning-te-koop-warten

Studio of appartement kopen in Warten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 780 m3 gas en tevens 1670 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Warten

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 122 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas en 2390 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Warten is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2510 kWh elektra en 1280 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Warten

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 en 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2790 kWh elektra + 1290 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3480 elektriciteit (kWh) & 1720 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Warten

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Warten Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Warten

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Warten en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Warten geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 & €2.800. In de volgende weergave bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Warten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Warten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Warten

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Warten en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Warten kopen?

In deze gemeente Leeuwarden vind je ongeveer 63.066 woonobjecten. Je vindt hier circa 40.388 (51,2%) koopwoningen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 114 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €168.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €262.188. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Warten. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Warten?

Een woonhuis in Leeuwarden gebruikt gemiddeld 1110 m3 aan gas en 2310 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1670 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1720 kuub gas en 3480 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Warten passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Warten?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 124.084 personen in 63.338 gezinnen. Wat meer specifiek: 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 families zonder kinderen en 16.908 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,93 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Warten?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Warten realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9003.

Plaats een reactie