Woning kopen Easterlittens

Jouw ideale woning kopen in Easterlittens? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je toegang tot veel faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 63.066 woningen (51,2% koophuis, 48,2% huur). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €262.188. Op deze informatieve website vind je het huidige woningaanbod in Easterlittens, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €168.000, de gemiddelde verkoopprijs is €262.188.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsEasterlittens
Postcode8835
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Easterlittens februari 2024

In deze lijst ontdek je de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Selecteer op woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, liggingen relevante factoren als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Baaium, Wjelsryp, Baard, Leons en Húns.

woning-te-koop-easterlittens

Eigen appartement kopen in Easterlittens

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en gem. 1670 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Easterlittens

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 & 121 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas en 2390 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Easterlittens is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2510 kWh stroom en 1280 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Easterlittens

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2790 kWh elektriciteit & 1290 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3480 elektra (kWh) + 1720 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Easterlittens

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Easterlittens zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Easterlittens

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder tref je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Easterlittens en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Easterlittens helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 en €2.900. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Easterlittens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Easterlittens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Easterlittens

In februari 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Easterlittens en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Easterlittens kopen?

In de hele gemeente Leeuwarden vinden we circa 63.066 huizen. Hierbij spreken we van 40.388 (51,2%) koophuizen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 114 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €168.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €262.188. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Easterlittens. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Easterlittens?

Een woning in Leeuwarden kent een gem. verbruik van 1110 kuub gas p/jaar en 2310 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (780 kuub gas en 1670 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1720 m3 aan gas en 3480 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Easterlittens passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Easterlittens?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 124.084 mensen in 63.338 huishoudens. Dat betreffen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 huishoudens zonder kinderen en 16.908 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,93 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Easterlittens?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Easterlittens realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 8835.

Plaats een reactie