Woning kopen Baaium

Snel een woning kopen in Baaium? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt bestaan er diverse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 21.376 woningen (67,3% koophuis, 32,5% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €247.730. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Baaium, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is €247.730.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsBaaium
Postcode8841
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Baaium juni 2024

Met onze woningzoeker blader je door alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Kies op basis van ligging, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als CV-ketel en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Wjelsryp, Spannum, Easterlittens, Baard en Leons.

woning-te-koop-baaium

Aanbod appartement kopen in Baaium

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Baaium

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 & 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en gem. 2330 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Baaium is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 – 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2400 kWh elektra + 1280 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Baaium

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 en 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh elektra en 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 stroom (kWh) & 1720 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Baaium

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Baaium zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering af te handelen. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Baaium

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Baaium en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Baaium geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €3.150. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Baaium.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baaium. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Baaium

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Baaium en net daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Baaium kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Waadhoeke vind je ongeveer 21.376 woonobjecten. Er zijn 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €173.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €247.730. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Baaium. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Baaium?

Een huis in Waadhoeke verbruikt gemiddeld 1370 kuub gas en 2720 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 kuub gas p/jaar en 1760 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1720 kuub aardgas en 3400 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Baaium passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Baaium?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 46.090 mensen in 20.299 verschillende huishoudens. Dit zijn 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 gezinnen zonder kinderen en 6.817 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Baaium?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Baaium laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 8841.

Plaats een reactie