Woning kopen Wjelsryp

Ga je een woning kopen in Wjelsryp? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de buurt heb je veel voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop vind je hier een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 21.376 woningen (67,3% koop, 32,5% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €247.730. Op deze pagina tonen wij het actuele woningaanbod in Wjelsryp, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €247.730.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsWjelsryp
Postcode8842
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Wjelsryp mei 2024

In ons overzicht verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen extra details als duurzaamheid of mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Spannum, Hinnaard, Baaium, Easterlittens en Baard.

woning-te-koop-wjelsryp

Eigen appartement kopen in Wjelsryp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas & 1760 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Wjelsryp

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 119 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas & 2330 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Wjelsryp is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2400 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Wjelsryp

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2520 kWh elektra & 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 elektra (kWh) & 1720 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Wjelsryp

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Wjelsryp Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Wjelsryp

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Wjelsryp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Wjelsryp geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €2.950. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Wjelsryp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wjelsryp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wjelsryp

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Wjelsryp en omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wjelsryp kopen?

In de gemeente Waadhoeke zijn er ruim 21.376 woningen. Er zijn 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €247.730. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wjelsryp. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wjelsryp?

Een woonobject in Waadhoeke verbruikt gemiddeld 1370 kuub aardgas en 2720 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 kuub gas en 1760 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1720 m3 gas voor verwarming en warm water en 3400 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Wjelsryp passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Wjelsryp?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 46.090 inwoners in 20.299 huishoudens. Het betreft 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 gezinnen zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Wjelsryp?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wjelsryp laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 8842.

Plaats een reactie