Woning kopen Baard

Plannen om een woning te kopen in Baard? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de buurt vind je uiteenlopende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 63.066 huizen (51,2% koopwoning, 48,2% huur). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €262.188. Op dit woningportaal blader je door het beschikbare woningaanbod in Baard, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €168.000, de gemiddelde verkoopprijs is €262.188.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsBaard
Postcode8834
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Baard juli 2024

Hieronder tref je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek op bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijsen andere eigenschappen zoals isolatie of aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het actuele woningaanbod in Easterlittens, Baaium, Leons, Húns of Winsum.

woning-te-koop-baard

Een appartement kopen in Baard

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 – 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en +/- 1670 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Baard

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 – 123 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en 2390 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Baard is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2510 kWh stroom & 1280 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Baard

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 – 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2790 kWh stroom & 1290 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3480 elektra (kWh) en 1720 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Baard

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Baard Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Baard

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Baard en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Baard geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €2.500. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Baard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Baard

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Baard en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Baard kopen?

In de hele gemeente Leeuwarden zijn er ruim 63.066 woonhuizen. Er zijn 40.388 (51,2%) koopwoningen en 22.678 (48,2%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 114 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €168.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €262.188. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Baard. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Baard?

Een woonhuis in Leeuwarden gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en 2310 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1670 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1720 m3 per jaar aan gas en 3480 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Baard passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Baard?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 124.084 inwoners in 63.338 huishoudens. Er wonen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 gezinnen zonder kinderen en 16.908 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,93 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Baard?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Baard realiseren. Informeer bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8834.

Plaats een reactie