Woning kopen Jirnsum

Ga je een woning kopen in Jirnsum? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de buurt vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 63.066 huizen (51,2% koop, 48,2% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €262.188. Op deze informatieve website tonen wij het actuele woningaanbod in Jirnsum, adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €168.000, de doorsnee verkoopprijs is €262.188.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsJirnsum
Postcode9011
Netnummer0566 (+31566)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Jirnsum februari 2024

Onderstaand verstrekken we het actuele woningaanbod van februari 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen relevante factoren als woninglabel & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Raerd, Poppenwier, Friens, Reduzum en Idaerd.

woning-te-koop-jirnsum

Eigen appartement kopen in Jirnsum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas en gem. 1670 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Jirnsum

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 & 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas en +/- 2390 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Jirnsum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2510 kWh stroom en 1280 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Jirnsum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2790 kWh stroom & 1290 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 & 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3480 elektriciteit (kWh) en 1720 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Jirnsum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Jirnsum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Jirnsum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Jirnsum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Jirnsum helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €3.050. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Jirnsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jirnsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Jirnsum

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Jirnsum en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Jirnsum kopen?

In deze gemeente Leeuwarden vinden we circa 63.066 woningen. Hierbij spreken we van 40.388 (51,2%) koopwoningen en 22.678 (48,2%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 114 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €168.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €262.188. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jirnsum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Jirnsum?

Een woonhuis in Leeuwarden heeft een verbruik van gemiddeld 1110 m3 per jaar aan gas en 2310 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (780 kuub aardgas en 1670 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1720 m3 per jaar aan gas en 3480 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Jirnsum passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Jirnsum?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 124.084 personen in 63.338 huishoudens. Er wonen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 families zonder kinderen en 16.908 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,93 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Jirnsum?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Jirnsum realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9011.

Plaats een reactie