Woning kopen Grou

Plannen om een woning te kopen in Grou? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 63.066 huizen (51,2% koophuis, 48,2% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €262.188. Op deze website vind je het nieuwe woningaanbod in Grou, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €168.000, de gemiddelde prijs van een woning is €262.188.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsGrou
Postcode9001
Netnummer0566 (+31566)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Grou februari 2024

In deze lijst tref je de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Zoom verder in op ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaaren relevante factoren als woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Warten, Warstiens, Oosterend, Hoorn en Lies.

woning-te-koop-grou

Appartementen te koop Grou

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en 1670 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Grou

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 en 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas en tevens 2390 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Grou is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2510 kWh elektriciteit en 1280 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Grou

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2790 kWh stroom & 1290 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3480 elektriciteit (kWh) & 1720 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Grou

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je weet wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Grou Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering definitief te regelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Grou

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Grou en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Grou geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €2.850. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Grou.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grou. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Grou

Deze maand (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Grou en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Grou kopen?

In en rondom de gemeente Leeuwarden vind je ongeveer 63.066 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 40.388 (51,2%) koophuizen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 114 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €168.000 en de gem. marktprijs is €262.188. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Grou. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Grou?

Een huis in Leeuwarden verbruikt gemiddeld 1110 m3 gas en 2310 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 kuub gas en 1670 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1720 kuub aardgas en 3480 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Grou passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Grou?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 124.084 mensen in 63.338 gezinnen. Er wonen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 families zonder kinderen en 16.908 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,93 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Grou?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Grou plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9000, 9001.

Plaats een reactie