Woning kopen Leiderdorp

Jouw volgende woning kopen in Leiderdorp? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder ontdek je hier een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 12.379 huizen (65,2% koop, 34,8% huurwoning). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €416.150. Op dit woningportaal bieden wij het actuele woningaanbod in Leiderdorp, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €302.000, de gemiddelde verkoopprijs is €416.150.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
Postcode2351
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)27.056
Aantal huishoudens12.124
Aantal huishoudens met kinderen4.221
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen12.379
Aantal koopwoningen7.319
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€302.000
Gemiddelde verkoopprijs€416.150
Gemiddeld gasverbruik1020 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Leiderdorp juni 2024

Hieronder blader je door alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Selecteer op woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals woninglabel & de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Oegstgeest, Leiden & Rijswijk.

woning-te-koop-leiderdorp

Appartement kopen in Leiderdorp

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 630 m3 gas + 2190 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Leiderdorp

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 – 125 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1150 kuub gas en 3050 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Leiderdorp is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 – 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3160 kWh elektra & 1410 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Leiderdorp

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4040 kWh stroom + 1660 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4840 elektriciteit (kWh) en 2070 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Leiderdorp

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Leiderdorp Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Leiderdorp

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Leiderdorp en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Leiderdorp helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €3.100. In het schema hier bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Leiderdorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leiderdorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Leiderdorp

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Leiderdorp en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Leiderdorp kopen?

In de gemeente Leiderdorp vind je ongeveer 12.379 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 7.319 (65,2%) koophuizen en 5.060 (34,8%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 114 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €302.000 en de gem. marktprijs is €416.150. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leiderdorp. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Leiderdorp?

Een woning in Leiderdorp gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1020 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2790 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (630 m3 per jaar aan gas en 2190 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (2070 m3 aan gas en 4840 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Leiderdorp passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Leiderdorp?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 27.056 personen in 12.124 gezinnen. Dat betreffen 4.213 eenpersoonshuishoudens, 3.690 huishoudens zonder kinderen en 4.221 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Leiderdorp?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Leiderdorp plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.leiderdorp.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 2350, 2351, 2352, 2353.

Plaats een reactie