Woning kopen Rijswijk

Alles weten over woning kopen in Rijswijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek bestaan er voldoende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 27.219 huizen (49,1% koop, 50,4% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €355.881. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in Rijswijk, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €250.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.881.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, sportclubs, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteRijswijk
Postcode2284
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)54.450
Aantal huishoudens26.470
Aantal huishoudens met kinderen8.202
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen27.219
Aantal koopwoningen7.994
Aantal huurwoningen19.225
Gemiddelde woonoppervlakte102 m2
Gemiddelde WOZ€250.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.881
Gemiddeld gasverbruik1050 m3
Gemiddeld stroomverbruik2460 kWh

Woningaanbod Rijswijk mei 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek op vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakteen relevante factoren als CV-ketel of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Leiden, Oegstgeest, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten of Wassenaar.

woning-te-koop-rijswijk

Appartement kopen in Rijswijk

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 940 m3 gas en 2130 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Rijswijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 – 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1270 kuub gas en tevens 3120 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Rijswijk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 & 114 m2.
 • Schatting: er wordt 3350 kWh stroom & 1450 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Rijswijk

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4020 kWh elektra en 1740 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4560 stroom (kWh) + 2150 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Rijswijk

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Rijswijk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering rond te maken. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Rijswijk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Rijswijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Rijswijk geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 en €2.600. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Rijswijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijswijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Rijswijk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Rijswijk en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Rijswijk kopen?

In de gemeente Rijswijk registreren wij 27.219 woonobjecten. Het gaat om 7.994 (49,1%) koophuizen en 19.225 (50,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 102 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €250.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €355.881. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijswijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Rijswijk?

Een huishouden in Rijswijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1050 m3 per jaar aan gas en 2460 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (940 m3 aan gas en 2130 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (2150 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4560 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Rijswijk passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Rijswijk?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 54.450 inwoners die we kunnen onderverdelen in 26.470 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 11.107 eenpersoonshuishoudens, 7.161 gezinnen zonder kinderen en 8.202 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,02 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Hierna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Rijswijk?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Rijswijk laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.rijswijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285, 2286, 2287, 2288, 2289, 4284.

Plaats een reactie