Woning kopen Oegstgeest

Plannen om een woning te kopen in Oegstgeest? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 11.014 woningen (71,3% koophuis, 28,4% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €575.022. Op deze website vind je het recente woningaanbod in Oegstgeest, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €429.000, de gemiddelde woningprijs is €575.022.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteOegstgeest
Postcode2342
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)24.840
Aantal huishoudens10.773
Aantal huishoudens met kinderen3.996
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen11.014
Aantal koopwoningen7.210
Aantal huurwoningen3.804
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€429.000
Gemiddelde verkoopprijs€575.022
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Oegstgeest juni 2024

Bijgaand blader je door alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als verwarming & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Leiderdorp, Kaag en Braassem, Leiden, Rijswijk & Leidschendam-Voorburg.

woning-te-koop-oegstgeest

Een appartement kopen in Oegstgeest

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 700 m3 gas en doorgaans 2100 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Oegstgeest

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 114 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1050 kuub gas en doorgaans 3060 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Oegstgeest is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 en 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3380 kWh elektra + 1440 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oegstgeest

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4060 kWh elektra & 1850 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4880 elektra (kWh) en 2420 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Oegstgeest

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Oegstgeest Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oegstgeest

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oegstgeest en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oegstgeest geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 & €2.550. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Oegstgeest.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oegstgeest. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Oegstgeest

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Oegstgeest en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Oegstgeest kopen?

In deze gemeente Oegstgeest zijn er 11.014 woonhuizen. Je vindt hier circa 7.210 (71,3%) koopwoningen en 3.804 (28,4%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 125 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €429.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €575.022. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oegstgeest. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oegstgeest?

Een huis in Oegstgeest heeft een verbruik van gemiddeld 1120 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2940 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (700 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2100 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2420 m3 aan gas en 4880 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in Oegstgeest passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Oegstgeest?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 24.840 personen in 10.773 huishoudens. Dat betreffen 3.660 eenpersoonshuishoudens, 3.117 gezinnen zonder kinderen en 3.996 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,27 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Oegstgeest?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oegstgeest laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.oegstgeest.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2340, 2341, 2342, 2343.

Plaats een reactie