Woning kopen Leidschendam-Voorburg

Plannen om een woning te kopen in Leidschendam-Voorburg? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de buurt vind je veel voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij vind je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 36.955 huizen (57,7% koophuis, 42% huurhuizen). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €432.286. Op dit huizenplatform blader je door het recente woningaanbod in Leidschendam-Voorburg, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de gemiddelde woningprijs is €432.286.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2264
Netnummer070 (+3170)
Inwoners (gemeente)76.534
Aantal huishoudens36.723
Aantal huishoudens met kinderen11.558
Gemiddelde huishoudensgrootte2,06
Aantal woningen36.955
Aantal koopwoningen14.324
Aantal huurwoningen22.631
Gemiddelde woonoppervlakte101 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€432.286
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2500 kWh

Woningaanbod Leidschendam-Voorburg mei 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen relevante factoren als energieneutraal of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Rijswijk, Leiden, Voorschoten, Wassenaar of Katwijk.

woning-te-koop-leidschendam-voorburg

Aanbod appartement kopen in Leidschendam-Voorburg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en doorgaans 1990 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Leidschendam-Voorburg

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1280 kuub gas en +/- 3110 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Leidschendam-Voorburg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 en 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3340 kWh elektra + 1540 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Leidschendam-Voorburg

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 & 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3990 kWh stroom & 2020 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4520 elektra (kWh) + 2310 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Leidschendam-Voorburg

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Leidschendam-Voorburg Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Leidschendam-Voorburg

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Leidschendam-Voorburg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Leidschendam-Voorburg helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 – €3.300. In het schema hier verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Leidschendam-Voorburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leidschendam-Voorburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Leidschendam-Voorburg

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Leidschendam-Voorburg en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Leidschendam-Voorburg kopen?

In de buurt van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn er 36.955 woonhuizen. Het gaat om 14.324 (57,7%) koopwoningen en 22.631 (42%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 101 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €293.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €432.286. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leidschendam-Voorburg. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Leidschendam-Voorburg?

Een woonobject in Leidschendam-Voorburg kent een gem. verbruik van 1120 m3 per jaar aan gas en 2500 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1990 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (2310 kuub gas en 4520 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Leidschendam-Voorburg passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Leidschendam-Voorburg?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 76.534 inwoners in 36.723 huishoudens. Hier wonen 15.131 eenpersoonshuishoudens, 10.034 gezinnen zonder kinderen en 11.558 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,06 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Leidschendam-Voorburg?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Leidschendam-Voorburg laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.leidschendam-voorburg.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie