Woning kopen Wateringen

Plannen om een woning te kopen in Wateringen? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving heb je allerhande voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien vind je hier een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 45.956 woningen (68,6% koophuis, 31,1% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €418.802. Op deze website bieden wij het beschikbare woningaanbod in Wateringen, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €308.000, de gemiddelde prijs van een woning is €418.802.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, scholen, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
PlaatsWateringen
Postcode2291
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Wateringen juni 2024

Bijgaand ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Selecteer op bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamersen relevante factoren als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Kwintsheul, Hoogmade, Voorburg, Leidschendam en Rijnsburg.

woning-te-koop-wateringen

Aanbod appartement kopen in Wateringen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas en doorgaans 2010 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Wateringen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 990 kuub gas en doorgaans 3030 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Wateringen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 119 m2.
 • Schatting: er wordt 3210 kWh elektriciteit en 1200 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wateringen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3750 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4530 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Wateringen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Wateringen zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Aan de hand van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Wateringen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wateringen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Wateringen helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €2.650. In de volgende weergave tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wateringen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wateringen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wateringen

In juni 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wateringen en omliggende plekken. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wateringen kopen?

In deze gemeente Westland zijn er ruim 45.956 woonhuizen. Er zijn 34.676 (68,6%) koophuizen en 11.280 (31,1%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 120 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €308.000 en de gem. marktprijs is €418.802. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wateringen. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wateringen?

Een huishouden in Westland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1100 m3 gas en 3030 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1940 m3 aan gas en 4530 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Wateringen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Wateringen?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 110.375 personen in 46.574 gezinnen. Wat meer specifiek: 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 gezinnen zonder kinderen en 17.860 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Wateringen?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wateringen laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentewestland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 2290, 2291, 2292.

Plaats een reactie