Woning kopen Epe

Alles weten over woning kopen in Epe? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek vind je diverse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast ontdek je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.697 woningen (64,7% koophuis, 35,2% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €463.628. Op dit huizenplatform check je het nieuwe woningaanbod in Epe, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €312.000, de basis verkoopprijs is €463.628.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals scholen, winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEpe
Postcode8161
Netnummer0578 (+31578)
Inwoners (gemeente)33.178
Aantal huishoudens14.212
Aantal huishoudens met kinderen4.878
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.697
Aantal koopwoningen11.590
Aantal huurwoningen3.107
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€312.000
Gemiddelde verkoopprijs€463.628
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Epe mei 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren andere woningeigenschappen als verwarming en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Heerde, Lelystad, Olst-Wijhe, Raalte of Oldebroek.

woning-te-koop-epe

Appartementen te koop Epe

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 880 m3 gas en gem. 2210 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Epe

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1170 kuub gas en tevens 2730 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Epe is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2820 kWh elektra + 1340 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Epe

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3300 kWh elektra + 1590 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4180 stroom (kWh) & 2170 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Epe

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Epe Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zal afhangen van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Op basis van koopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Epe

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Epe en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Epe geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €2.800. In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Epe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Epe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Epe

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Epe en in de buurt. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Epe kopen?

In en rondom de gemeente Epe zijn er ruim 14.697 woonobjecten. Het gaat om 11.590 (64,7%) koopwoningen en 3.107 (35,2%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €312.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €463.628. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Epe. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Epe?

Een woning in Epe gebruikt gemiddeld 1490 m3 aan gas en 3150 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (880 m3 aan gas en 2210 elektra (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (2170 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4180 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Epe passen duurzame producten zoals warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Epe?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 33.178 inwoners in 14.212 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.334 eenpersoonshuishoudens, 5.000 huishoudens zonder kinderen en 4.878 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,3 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Epe?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Epe realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.epe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 8160, 8161, 8162, 8461.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie