Woning kopen Kampen

Jouw ideale woning kopen in Kampen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek vind je veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 22.785 huizen (63,5% koophuis, 36,3% huurwoningen). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €310.676. Op dit huizenportaal vind je het actuele woningaanbod in Kampen, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €231.000, de gemiddelde transactieprijs is €310.676.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals scholen, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteKampen
Postcode8261
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)54.319
Aantal huishoudens22.217
Aantal huishoudens met kinderen8.595
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen22.785
Aantal koopwoningen17.569
Aantal huurwoningen5.216
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€310.676
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2690 kWh

Woningaanbod Kampen mei 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, woningtypeen extra details als zuinigheid en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Noordoostpolder, Urk, Dronten, Lelystad of Heerde.

woning-te-koop-kampen

Appartement kopen in Kampen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 en 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 810 m3 gas en tevens 1850 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Kampen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas en gem. 2590 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Kampen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 en 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2740 kWh stroom en 1260 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Kampen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3350 kWh elektra en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3960 elektra (kWh) & 1800 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Kampen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Kampen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Kampen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Kampen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Kampen geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €2.600. In het schema hier vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Kampen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kampen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Kampen

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kampen en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Kampen kopen?

In de buurt van de gemeente Kampen zijn er ruim 22.785 woonobjecten. Je vindt hier circa 17.569 (63,5%) koopwoningen en 5.216 (36,3%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 123 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €231.000 en de gem. marktprijs is €310.676. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kampen. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kampen?

Een huis in Kampen heeft een verbruik van gemiddeld 1180 m3 gas en 2690 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 gas en 1850 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1800 kuub gas p/jaar en 3960 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Kampen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Kampen?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 54.319 personen die we kunnen onderverdelen in 22.217 verschillende huishoudens. Dat betreffen 7.001 eenpersoonshuishoudens, 6.621 huishoudens zonder kinderen en 8.595 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,41 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Kampen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kampen laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.kampen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8260, 8261, 8262, 8263, 8264, 8265, 8266, 8267, 8278.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie