Woning kopen Heerde

Jouw ideale woning kopen in Heerde? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien tref je hier mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 8.017 woningen (68,9% koopwoning, 30,7% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €404.432. Op dit huizenportaal bekijk je het woningaanbod in Heerde, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €294.000, de gemiddelde verkoopprijs is €404.432.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteHeerde
Postcode8181
Netnummer0578 (+31578)
Inwoners (gemeente)18.589
Aantal huishoudens7.670
Aantal huishoudens met kinderen2.780
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen8.017
Aantal koopwoningen6.655
Aantal huurwoningen1.362
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€404.432
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Heerde mei 2024

Hieronder blader je door optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek op aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Lelystad, Dronten, Epe, Olst-Wijhe of Raalte.

woning-te-koop-heerde

Aanbod appartement kopen in Heerde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 910 m3 gas en gem. 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Heerde

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 – 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en daarbij 2570 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Heerde is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2800 kWh elektra + 1270 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Heerde

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3160 kWh stroom + 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3860 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Heerde

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Heerde Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Heerde

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxateurs en makelaars in Heerde en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Heerde geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 en €2.600. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Heerde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heerde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Heerde

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Heerde en in de buurt. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Heerde kopen?

In en rondom de gemeente Heerde vind je ongeveer 8.017 woningen. Er zijn 6.655 (68,9%) koophuizen en 1.362 (30,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €294.000 en de gem. marktprijs is €404.432. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heerde. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heerde?

Een huis in Heerde kent een gem. verbruik van 1440 m3 per jaar aan gas en 3090 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 m3 per jaar aan gas en 2070 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 kuub gas en 3860 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Heerde passen duurzame producten zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Heerde?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 18.589 inwoners in 7.670 huishoudens. Het betreft 2.017 eenpersoonshuishoudens, 2.873 huishoudens zonder kinderen en 2.780 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,39 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Heerde?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Heerde laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.heerde.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 8180, 8181.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie