Woning kopen Kelpen-Oler

Plannen om een woning te kopen in Kelpen-Oler? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In deze levendige buurt vind je diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 16.157 huizen (77,5% koop, 22,4% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €324.308. Op Woningassistent.nl bieden wij het woningaanbod in Kelpen-Oler, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €245.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €324.308.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsKelpen-Oler
Postcode6037
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Kelpen-Oler juni 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoom verder in op vraagprijs, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen relevante factoren als zuinigheid en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Stramproy, Herten, Ospel, Nederweert-Eind en Sterksel.

woning-te-koop-kelpen-oler

Appartementen te koop Kelpen-Oler

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en 2010 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Kelpen-Oler

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en doorgaans 2970 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Kelpen-Oler is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Kelpen-Oler

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3180 kWh stroom + 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 & 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4130 stroom (kWh) en 1850 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Kelpen-Oler

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Kelpen-Oler zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kelpen-Oler

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Kelpen-Oler en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Kelpen-Oler geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €2.800. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Kelpen-Oler.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kelpen-Oler. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Kelpen-Oler

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Kelpen-Oler en omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Kelpen-Oler kopen?

In en rondom de gemeente Leudal zijn er ruim 16.157 huizen. Er zijn 14.201 (77,5%) koophuizen en 1.956 (22,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 153 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €245.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €324.308. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kelpen-Oler. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kelpen-Oler?

Een huishouden in Leudal verbruikt gemiddeld 1450 m3 gas voor verwarming en warm water en 3340 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas en 2010 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 elektra (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Kelpen-Oler passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Kelpen-Oler?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 35.879 inwoners in 15.765 verschillende huishoudens. Er wonen 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 gezinnen zonder kinderen en 5.178 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,22 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Kelpen-Oler?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kelpen-Oler bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.leudal.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 6037.

Plaats een reactie