Woning kopen Stramproy

Jouw ideale woning kopen in Stramproy? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt zijn er allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 23.236 woningen (66,1% koopwoning, 33,3% huur). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €330.617. Op dit woningportaal bekijk je het recente woningaanbod in Stramproy, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €249.000, de gemiddelde verkoopprijs is €330.617.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteWeert
PlaatsStramproy
Postcode6039
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)50.105
Aantal huishoudens22.729
Aantal huishoudens met kinderen7.345
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen23.236
Aantal koopwoningen17.058
Aantal huurwoningen6.178
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€249.000
Gemiddelde verkoopprijs€330.617
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Stramproy juli 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Kies op basis van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, liggingen andere woningeigenschappen als woninglabel & aanwezigheid van een bad. Bel of mail de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Herten, Maasbracht, Kelpen-Oler, Ospel en Nederweert-Eind.

woning-te-koop-stramproy

Eigen appartement kopen in Stramproy

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en tevens 1920 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Stramproy

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas en daarbij 2780 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Stramproy is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2920 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Stramproy

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3230 kWh elektra & 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 en 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4220 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Stramproy

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je weet wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Stramproy Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Stramproy

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Stramproy en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Stramproy helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €3.200. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Stramproy.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stramproy. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Stramproy

In juli 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Stramproy en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Stramproy kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Weert zijn er ruim 23.236 woonobjecten. Het gaat om 17.058 (66,1%) koopwoningen en 6.178 (33,3%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 135 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €249.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €330.617. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Stramproy. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Stramproy?

Een woonhuis in Weert kent een gem. verbruik van 1270 kuub gas p/jaar en 2930 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (760 m3 gas en 1920 kWh stroom. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1950 m3 gas voor verwarming en warm water en 4220 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Stramproy passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Stramproy?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 50.105 inwoners in 22.729 verschillende huishoudens. Het betreft 8.103 eenpersoonshuishoudens, 7.281 families zonder kinderen en 7.345 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Stramproy?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Stramproy zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.weert.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 6039.

Plaats een reactie