Woning kopen Herten

Jouw aanstaande woning kopen in Herten? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt bestaan er veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 27.749 huizen (54,8% koophuis, 44,7% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €318.961. Op dit woningplatform blader je door het woningaanbod in Herten, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is €318.961.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoermond
PlaatsHerten
Postcode6049
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)58.260
Aantal huishoudens28.005
Aantal huishoudens met kinderen8.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,05
Aantal woningen27.749
Aantal koopwoningen18.850
Aantal huurwoningen8.899
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.961
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Herten juli 2024

In het schema hierna maak je kennis met het actuele woningaanbod van juli 2024. Kies op basis van ligging, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energielabel of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het woningaanbod Maasbracht, Posterholt, Stramproy, Kelpen-Oler of Ospel.

woning-te-koop-herten

Appartement kopen in Herten

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Herten

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 – 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1150 kuub gas en gem. 2840 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Herten is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2980 kWh stroom & 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Herten

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 & 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3210 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 & 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4110 elektra (kWh) + 1900 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Herten

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je weet wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Herten Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Herten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Herten en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Herten helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €2.850. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Herten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Herten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Herten

In juli 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Herten en omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Herten kopen?

In de buurt van de gemeente Roermond zijn er ruim 27.749 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 18.850 (54,8%) koopwoningen en 8.899 (44,7%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 138 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €212.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €318.961. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Herten. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Herten?

Een woonhuis in Roermond verbruikt qua energie gem. zo’n 1170 m3 aan gas en 2760 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 m3 aan gas en 1940 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1900 kuub aardgas en 4110 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Herten passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Herten?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 58.260 mensen in 28.005 gezinnen. Het gaat om 11.322 eenpersoonshuishoudens, 8.190 huishoudens zonder kinderen en 8.493 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,05 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Herten?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Herten laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.roermond.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6041, 6049.

Plaats een reactie