Woning kopen Leudal

Plannen om een woning te kopen in Leudal? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de buurt bestaan er veel faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 16.157 huizen (77,5% koophuis, 22,4% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €324.308. Op dit huizenportaal bekijk je het woningaanbod in Leudal, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €245.000, de gemiddelde huizenprijs is €324.308.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
Postcode6093
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Leudal mei 2024

In ons overzicht check je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, liggingen extra details als zuinigheid en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Roerdalen, Maasgouw & Roermond.

woning-te-koop-leudal

Studio of appartement kopen in Leudal

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 102 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en daarbij 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis Leudal

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 en 115 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en +/- 2970 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Leudal is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 – 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Leudal

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 – 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3180 kWh stroom en 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4130 stroom (kWh) + 1850 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Leudal

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Leudal zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Aan de hand van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Leudal

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Leudal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Leudal geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €2.800. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Leudal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leudal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Leudal

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Leudal en direct omgeving. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Leudal kopen?

In de buurt van de gemeente Leudal bestaan er circa 16.157 woonhuizen. Er zijn 14.201 (77,5%) koophuizen en 1.956 (22,4%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 153 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €245.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €324.308. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leudal. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Leudal?

Een huis in Leudal kent een gem. verbruik van 1450 kuub aardgas en 3340 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 gas en 2010 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1850 m3 aan gas en 4130 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Leudal passen duurzame producten zoals zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Leudal?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 35.879 personen in 15.765 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 gezinnen zonder kinderen en 5.178 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,22 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Leudal?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Leudal laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.leudal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 6088, 6089, 6093.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie