Woning kopen Huissen

Wil je een woning kopen in Huissen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt heb je diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 20.056 huizen (72,1% koop, 27,5% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €390.277. Op dit woningplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Huissen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €272.000, de gemiddelde verkoopprijs is €390.277.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLingewaard
PlaatsHuissen
Postcode6851
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)46.601
Aantal huishoudens19.606
Aantal huishoudens met kinderen7.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen20.056
Aantal koopwoningen16.536
Aantal huurwoningen3.520
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.277
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Huissen juli 2024

Met onze huizenzoeker check je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoom verder in op aantal kamers, ligging, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid & aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Oosterbeek, Doorwerth, De Klomp, Ederveen en Lunteren.

woning-te-koop-huissen

Appartementen te koop Huissen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en +/- 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Huissen

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en doorgaans 2850 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Huissen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 en 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2970 kWh elektra en 1250 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Huissen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3520 kWh elektriciteit + 1440 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4290 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Huissen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Huissen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Huissen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Huissen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Huissen geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 & €2.900. In het schema hier bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Huissen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Huissen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Huissen

Afgelopen maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Huissen en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Huissen kopen?

In deze gemeente Lingewaard vind je ongeveer 20.056 woonobjecten. Hierbij spreken we van 16.536 (72,1%) koophuizen en 3.520 (27,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 131 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €272.000 en de gem. verkoopprijs is €390.277. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Huissen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Huissen?

Een woonhuis in Lingewaard kent een gem. verbruik van 1270 kuub gas en 3100 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 per jaar aan gas en 2040 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 kuub aardgas en 4290 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Huissen passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Huissen?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 46.601 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.606 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.367 eenpersoonshuishoudens, 6.709 families zonder kinderen en 7.530 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Huissen?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Huissen bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.lingewaard.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6850, 6851, 6852.

Plaats een reactie