Woning kopen Lunteren

Jouw volgende woning kopen in Lunteren? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 50.056 woningen (65,7% koopwoning, 34% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €392.419. Op deze pagina bieden wij het nieuwe woningaanbod in Lunteren, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €284.000, de gemiddelde verkoopprijs is €392.419.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEde
PlaatsLunteren
Postcode6741
Netnummer0318 (+31318)
Inwoners (gemeente)117.165
Aantal huishoudens49.444
Aantal huishoudens met kinderen17.496
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen50.056
Aantal koopwoningen34.236
Aantal huurwoningen15.820
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€284.000
Gemiddelde verkoopprijs€392.419
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Lunteren juni 2024

In het overzicht hieronder bieden we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, vraagprijsen meer onderwerpen zoals woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Ederveen, De Klomp, Wekerom, Harskamp of Otterlo.

woning-te-koop-lunteren

Eigen appartement kopen in Lunteren

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 en 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 660 m3 gas en gem. 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lunteren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 80 m2 – 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 940 kuub gas & 2860 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Lunteren is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3020 kWh stroom en 1140 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Lunteren

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3410 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 elektra (kWh) en 2070 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Lunteren

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Lunteren Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Lunteren

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Lunteren en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Lunteren helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €2.950. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Lunteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lunteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Lunteren

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Lunteren en in de buurt. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lunteren kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Ede bestaan er circa 50.056 woonhuizen. Dit zijn 34.236 (65,7%) koophuizen en 15.820 (34%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 119 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €284.000 en de gem. marktprijs is €392.419. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lunteren. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Lunteren?

Een woonobject in Ede kent een gem. verbruik van 1130 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2940 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (660 m3 aan gas en 2040 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2070 m3 aan gas en 4360 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Lunteren passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Lunteren?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 117.165 inwoners in 49.444 huishoudens. Het betreft 16.993 eenpersoonshuishoudens, 14.955 huishoudens zonder kinderen en 17.496 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Lunteren?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lunteren bouwen. Informeer bij de gemeente (www.ede.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6740, 6741.

Plaats een reactie