Woning kopen Doorwerth

Jouw aanstaande woning kopen in Doorwerth? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je verschillende voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 15.003 huizen (62,7% koopwoning, 36,7% huurhuis). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €478.445. Op deze website check je het recente woningaanbod in Doorwerth, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde huizenprijs is €478.445.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRenkum
PlaatsDoorwerth
Postcode6865
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)31.419
Aantal huishoudens14.566
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.003
Aantal koopwoningen10.576
Aantal huurwoningen4.427
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€478.445
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Doorwerth juni 2024

Onderstaand bekijk je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek op ligging, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal en parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Huissen of De Klomp.

woning-te-koop-doorwerth

Een appartement kopen in Doorwerth

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en +/- 1950 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Doorwerth

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1140 kuub gas en gem. 2650 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Doorwerth is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 & 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2720 kWh stroom en 1360 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Doorwerth

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3100 kWh elektra en 1610 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4230 elektra (kWh) & 2400 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Doorwerth

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je weet wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Doorwerth zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering rond te maken. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Doorwerth

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Doorwerth en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Doorwerth geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 & €2.800. In de opsomming hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Doorwerth.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Doorwerth. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Doorwerth

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Doorwerth en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Doorwerth kopen?

In deze gemeente Renkum zijn er 15.003 woningen. Hierbij spreken we van 10.576 (62,7%) koopwoningen en 4.427 (36,7%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 129 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €299.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €478.445. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Doorwerth. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Doorwerth?

Een woonobject in Renkum gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 kuub gas p/jaar en 2830 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1950 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2400 m3 gas voor verwarming en warm water en 4230 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Doorwerth passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Doorwerth?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 31.419 mensen in 14.566 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 5.388 eenpersoonshuishoudens, 4.949 families zonder kinderen en 4.229 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,09 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Doorwerth?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Doorwerth bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.renkum.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6865.

Plaats een reactie