Woning kopen De Klomp

Jouw ideale woning kopen in De Klomp? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er verschillende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 50.056 huizen (65,7% koopwoning, 34% huur). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €392.419. Op deze informatieve website tonen wij het beschikbare woningaanbod in De Klomp, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €284.000, de gemiddelde verkoopprijs is €392.419.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEde
PlaatsDe Klomp
Postcode6745
Netnummer0318 (+31318)
Inwoners (gemeente)117.165
Aantal huishoudens49.444
Aantal huishoudens met kinderen17.496
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen50.056
Aantal koopwoningen34.236
Aantal huurwoningen15.820
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€284.000
Gemiddelde verkoopprijs€392.419
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod De Klomp juli 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Huissen, Oosterbeek, Ederveen, Lunteren of Wekerom.

woning-te-koop-de-klomp

Appartementen te koop De Klomp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 660 m3 gas en doorgaans 2040 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop De Klomp

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 – 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 940 kuub gas & 2860 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in De Klomp is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 & 116 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3020 kWh elektriciteit & 1140 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen De Klomp

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 en 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3410 kWh stroom & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 – 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektriciteit (kWh) en 2070 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in De Klomp

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in De Klomp Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van woningwaarde, kosten koper, eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in De Klomp

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in De Klomp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in De Klomp helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 – €3.300. In de lijst hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in De Klomp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Klomp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in De Klomp

In juli 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in De Klomp en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in De Klomp kopen?

In de buurt van de gemeente Ede bestaan er circa 50.056 woonobjecten. Het gaat daarbij om 34.236 (65,7%) koophuizen en 15.820 (34%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 119 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €284.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €392.419. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Klomp. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in De Klomp?

Een huis in Ede heeft een verbruik van gemiddeld 1130 m3 gas en 2940 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (660 m3 aan gas en 2040 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2070 kuub gas en 4360 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in De Klomp passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in De Klomp?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 117.165 inwoners die we kunnen onderverdelen in 49.444 verschillende huishoudens. Dit zijn 16.993 eenpersoonshuishoudens, 14.955 families zonder kinderen en 17.496 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,34 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in De Klomp?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in De Klomp bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.ede.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6745.

Plaats een reactie