Woning kopen Ederveen

Plannen om een woning te kopen in Ederveen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 50.056 woningen (65,7% koophuis, 34% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €392.419. Op dit huizenportaal check je het huidige woningaanbod in Ederveen, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €284.000, de gemiddelde verkoopprijs is €392.419.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEde
PlaatsEderveen
Postcode6744
Netnummer0318 (+31318)
Inwoners (gemeente)117.165
Aantal huishoudens49.444
Aantal huishoudens met kinderen17.496
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen50.056
Aantal koopwoningen34.236
Aantal huurwoningen15.820
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€284.000
Gemiddelde verkoopprijs€392.419
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Ederveen juni 2024

In het schema hierna maak je kennis met optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtypeen andere woningeigenschappen als verwarming of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod De Klomp, Huissen, Lunteren, Wekerom of Harskamp.

woning-te-koop-ederveen

Appartementen te koop Ederveen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 660 m3 gas en 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Ederveen

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 940 kuub gas & 2860 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Ederveen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3020 kWh elektra + 1140 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Ederveen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 en 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3410 kWh stroom en 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 elektra (kWh) + 2070 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Ederveen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Ederveen zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Ederveen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Ederveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Ederveen helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €2.650. In de volgende weergave verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Ederveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ederveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Ederveen

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Ederveen en omliggende plekken. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Ederveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Ede zijn er 50.056 huizen. Dit zijn 34.236 (65,7%) koopwoningen en 15.820 (34%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 119 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €284.000 en de gem. verkoopprijs is €392.419. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ederveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Ederveen?

Een huishouden in Ede verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas p/jaar en 2940 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (660 kuub gas en 2040 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (2070 m3 gas voor verwarming en warm water en 4360 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Ederveen passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Ederveen?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 117.165 mensen in 49.444 huishoudens. Er wonen 16.993 eenpersoonshuishoudens, 14.955 huishoudens zonder kinderen en 17.496 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Ederveen?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ederveen zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.ede.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 6744.

Plaats een reactie