Woning kopen Oosterbeek

Jouw aanstaande woning kopen in Oosterbeek? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 15.003 huizen (62,7% koopwoning, 36,7% huur). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €478.445. Op deze informatieve website blader je door het recente woningaanbod in Oosterbeek, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde woningprijs is €478.445.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRenkum
PlaatsOosterbeek
Postcode6861
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)31.419
Aantal huishoudens14.566
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.003
Aantal koopwoningen10.576
Aantal huurwoningen4.427
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€478.445
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Oosterbeek juni 2024

In ons overzicht vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Doorwerth, Heelsum, Huissen, De Klomp & Ederveen.

woning-te-koop-oosterbeek

Appartement kopen in Oosterbeek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 960 m3 gas + 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Oosterbeek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 kuub gas en +/- 2650 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Oosterbeek is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 – 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2720 kWh elektra en 1360 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Oosterbeek

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 & 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3100 kWh elektriciteit & 1610 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 – 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4230 elektriciteit (kWh) en 2400 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Oosterbeek

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oosterbeek Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Door middel van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Oosterbeek

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Oosterbeek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Oosterbeek geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 – €3.000. In onderstaande lijst verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Oosterbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosterbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Oosterbeek

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oosterbeek en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Oosterbeek kopen?

In de buurt van de gemeente Renkum zijn er 15.003 huizen. Er zijn 10.576 (62,7%) koophuizen en 4.427 (36,7%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 129 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €478.445. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosterbeek. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oosterbeek?

Een woning in Renkum gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2830 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (960 m3 aan gas en 1950 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (2400 kuub gas en 4230 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Oosterbeek passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Oosterbeek?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 31.419 inwoners in 14.566 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.388 eenpersoonshuishoudens, 4.949 families zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,09 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Oosterbeek?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Oosterbeek bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.renkum.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6860, 6861, 6862.

Plaats een reactie