Woning kopen Joppe

Plannen om een woning te kopen in Joppe? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je toegang tot verschillende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 15.165 woningen (70,5% koopwoning, 29,4% huur). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €437.774. Op dit huizenplatform bekijk je het recente woningaanbod in Joppe, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €325.000, de basis verkoopprijs is €437.774.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLochem
PlaatsJoppe
Postcode7215
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)33.729
Aantal huishoudens14.787
Aantal huishoudens met kinderen4.681
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.165
Aantal koopwoningen12.706
Aantal huurwoningen2.459
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€325.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.774
Gemiddeld gasverbruik1540 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Joppe juni 2024

In deze lijst maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, ligging, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen additionele aspecten als woninglabel & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Kring van Dorth, Harfsen, Epse, Gorssel of Eefde.

woning-te-koop-joppe

Appartementen te koop Joppe

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en gem. 2170 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Joppe

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 en 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1140 kuub gas en gem. 2530 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Joppe is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2630 kWh elektra + 1300 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Joppe

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3150 kWh stroom & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 – 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4120 elektra (kWh) en 2140 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Joppe

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Joppe Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering in orde te maken. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Joppe

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxateurs en makelaars in Joppe en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Joppe geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €2.500. In de lijst hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Joppe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Joppe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Joppe

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Joppe en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Joppe kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Lochem vinden we circa 15.165 woonobjecten. Het gaat om 12.706 (70,5%) koopwoningen en 2.459 (29,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 163 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €325.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €437.774. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Joppe. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Joppe?

Een woonobject in Lochem verbruikt qua energie gem. zo’n 1540 kuub aardgas en 3150 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (960 kuub aardgas en 2170 kWh stroom. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (2140 m3 aan gas en 4120 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Joppe passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Joppe?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 33.729 mensen in 14.787 verschillende huishoudens. Dit zijn 4.536 eenpersoonshuishoudens, 5.570 families zonder kinderen en 4.681 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Hierna komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Joppe?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Joppe realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.lochem.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7215.

Plaats een reactie