Woning kopen Harfsen

Snel een woning kopen in Harfsen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de omgeving bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 15.165 woningen (70,5% koopwoning, 29,4% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €437.774. Op dit woningportaal tonen wij het woningaanbod in Harfsen, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €325.000, de doorsnee verkoopprijs is €437.774.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLochem
PlaatsHarfsen
Postcode7217
Netnummer0573 (+31573)
Inwoners (gemeente)33.729
Aantal huishoudens14.787
Aantal huishoudens met kinderen4.681
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.165
Aantal koopwoningen12.706
Aantal huurwoningen2.459
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€325.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.774
Gemiddeld gasverbruik1540 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Harfsen juni 2024

In deze lijst tref je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op woningtype, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als CV-ketel & parkeeropties. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Almen, Steenderen, Kring van Dorth, Joppe of Epse.

woning-te-koop-harfsen

Appartement kopen in Harfsen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 960 m3 gas en gem. 2170 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Harfsen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1140 kuub gas + 2530 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Harfsen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2630 kWh stroom + 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Harfsen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3150 kWh stroom en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4120 stroom (kWh) + 2140 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Harfsen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Harfsen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Harfsen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Harfsen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Harfsen helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €2.750. In de lijst hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Harfsen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Harfsen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Harfsen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Harfsen en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Harfsen kopen?

In deze gemeente Lochem zijn er ruim 15.165 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 12.706 (70,5%) koophuizen en 2.459 (29,4%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 163 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €325.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €437.774. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Harfsen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Harfsen?

Een woonobject in Lochem heeft een verbruik van gemiddeld 1540 m3 gas en 3150 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (960 m3 per jaar aan gas en 2170 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (2140 m3 aan gas en 4120 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Harfsen passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Harfsen?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 33.729 mensen in 14.787 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.536 eenpersoonshuishoudens, 5.570 families zonder kinderen en 4.681 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Harfsen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Harfsen bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.lochem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7217.

Plaats een reactie