Woning kopen Lochem

Jouw aanstaande woning kopen in Lochem? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 15.165 woningen (70,5% koophuis, 29,4% huurwoning). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €437.774. Op deze website vind je het woningaanbod in Lochem, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €325.000, de gemiddelde woningprijs is €437.774.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLochem
Postcode7241
Netnummer0573 (+31573)
Inwoners (gemeente)33.729
Aantal huishoudens14.787
Aantal huishoudens met kinderen4.681
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.165
Aantal koopwoningen12.706
Aantal huurwoningen2.459
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€325.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.774
Gemiddeld gasverbruik1540 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Lochem april 2024

Met onze woningzoeker blader je door het actuele woningaanbod van april 2024. Kies op basis van vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen extra details als woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Bronckhorst, Berkelland, Zutphen, Oost Gelre & Aalten.

woning-te-koop-lochem

Een appartement kopen in Lochem

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 960 m3 gas & 2170 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Lochem

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1140 kuub gas & 2530 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Lochem is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 en 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2630 kWh stroom en 1300 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Lochem

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3150 kWh elektra en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4120 stroom (kWh) + 2140 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Lochem

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lochem Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Lochem

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Lochem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Lochem geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 – €2.900. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Lochem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lochem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Lochem

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Lochem en daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Lochem kopen?

In de hele gemeente Lochem vind je ongeveer 15.165 woonobjecten. Er zijn 12.706 (70,5%) koophuizen en 2.459 (29,4%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 163 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €325.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €437.774. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lochem. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Lochem?

Een woning in Lochem gebruikt gemiddeld 1540 m3 per jaar aan gas en 3150 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (960 kuub gas en 2170 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2140 kuub aardgas en 4120 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Lochem passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Lochem?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 33.729 personen in 14.787 gezinnen. Er wonen 4.536 eenpersoonshuishoudens, 5.570 huishoudens zonder kinderen en 4.681 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lochem?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lochem laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.lochem.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7216, 7240, 7241, 7242, 7244.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie