Woning kopen Kring van Dorth

Wil je een woning kopen in Kring van Dorth? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de omgeving vind je veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Verder tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 15.165 woningen (70,5% koophuis, 29,4% huur). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €437.774. Op dit huizenportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Kring van Dorth, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €325.000, de gemiddelde woningprijs is €437.774.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLochem
PlaatsKring van Dorth
Postcode7216
Netnummer0573 (+31573)
Inwoners (gemeente)33.729
Aantal huishoudens14.787
Aantal huishoudens met kinderen4.681
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.165
Aantal koopwoningen12.706
Aantal huurwoningen2.459
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€325.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.774
Gemiddeld gasverbruik1540 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Kring van Dorth april 2024

In het schema hierna bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel & aanwezigheid van een bad. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Harfsen, Almen, Joppe, Epse of Gorssel.

woning-te-koop-kring-van-dorth

Studio of appartement kopen in Kring van Dorth

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 960 m3 gas en doorgaans 2170 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Kring van Dorth

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 – 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1140 kuub gas en +/- 2530 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Kring van Dorth is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2630 kWh elektra & 1300 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kring van Dorth

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3150 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4120 stroom (kWh) en 2140 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Kring van Dorth

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Kring van Dorth Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Kring van Dorth

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Kring van Dorth en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Kring van Dorth geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 en €3.300. In de opsomming hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Kring van Dorth.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kring van Dorth. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Kring van Dorth

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Kring van Dorth en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kring van Dorth kopen?

In de hele gemeente Lochem vinden we circa 15.165 woningen. Het gaat om 12.706 (70,5%) koopwoningen en 2.459 (29,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €325.000 en de gem. verkoopprijs is €437.774. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kring van Dorth. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kring van Dorth?

Een woonobject in Lochem verbruikt gemiddeld 1540 kuub gas p/jaar en 3150 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (960 kuub aardgas en 2170 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (2140 m3 aan gas en 4120 elektra (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Kring van Dorth passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Kring van Dorth?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 33.729 mensen in 14.787 gezinnen. Er wonen 4.536 eenpersoonshuishoudens, 5.570 families zonder kinderen en 4.681 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Kring van Dorth?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Kring van Dorth bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.lochem.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7216.

Plaats een reactie