Woning kopen Vorden

Jouw volgende woning kopen in Vorden? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de omgeving vind je verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast ontdek je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 16.213 woningen (70,5% koop, 29,3% huur). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €424.632. Op deze website bieden wij het huidige woningaanbod in Vorden, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.632.
 • In de regio zijn veel opties zoals restaurants, sportclubs, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsVorden
Postcode7251
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Vorden juni 2024

Onderstaand verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtypeen andere woningeigenschappen als isolatie & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Hengelo, Keijenborg, Laren, Barchem & Wichmond.

woning-te-koop-vorden

Appartement kopen in Vorden

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 1060 m3 gas en daarbij 2500 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Vorden

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas en +/- 2590 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Vorden is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 114 m2.
 • Schatting: er wordt 2730 kWh elektra en 1240 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vorden

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh elektra en 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 4070 elektriciteit (kWh) & 2000 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Vorden

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Vorden Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Vorden

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Vorden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Vorden geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €2.600. In onderstaande lijst vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vorden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vorden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Vorden

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Vorden en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vorden kopen?

In de buurt van de gemeente Bronckhorst vinden we circa 16.213 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 156 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €287.000 en de gem. verkoopprijs is €424.632. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Vorden. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Vorden?

Een woning in Bronckhorst heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 gas voor verwarming en warm water en 3290 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (1060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2500 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2000 m3 gas voor verwarming en warm water en 4070 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Vorden passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Vorden?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 36.055 personen die we kunnen onderverdelen in 15.479 verschillende huishoudens. Hier wonen 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 huishoudens zonder kinderen en 5.271 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Vorden?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Vorden zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7250, 7251.

Plaats een reactie