Woning kopen Epse

Jouw volgende woning kopen in Epse? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens ontdek je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 15.165 woningen (70,5% koop, 29,4% huur). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €437.774. Op deze informatieve website tonen wij het huidige woningaanbod in Epse, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €325.000, de gemiddelde woningprijs is €437.774.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, winkels, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLochem
PlaatsEpse
Postcode7214
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)33.729
Aantal huishoudens14.787
Aantal huishoudens met kinderen4.681
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.165
Aantal koopwoningen12.706
Aantal huurwoningen2.459
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€325.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.774
Gemiddeld gasverbruik1540 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Epse juli 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen extra details als isolatie of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Joppe, Kring van Dorth, Gorssel, Eefde of Rietmolen.

woning-te-koop-epse

Appartement kopen in Epse

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 960 m3 gas en doorgaans 2170 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Epse

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 76 m2 – 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1140 kuub gas en tevens 2530 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Epse is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2630 kWh stroom + 1300 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Epse

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3150 kWh elektra & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4120 stroom (kWh) & 2140 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Epse

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Epse Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Epse

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Epse en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Epse geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €3.150. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Epse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Epse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Epse

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Epse en omliggende plekken. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Epse kopen?

In en rondom de gemeente Lochem registreren wij 15.165 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 12.706 (70,5%) koophuizen en 2.459 (29,4%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 163 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €325.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €437.774. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Epse. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Epse?

Een woning in Lochem verbruikt qua energie gem. zo’n 1540 kuub gas p/jaar en 3150 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (960 kuub gas en 2170 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (2140 kuub gas en 4120 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Epse passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Epse?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 33.729 personen in 14.787 gezinnen. Het gaat om 4.536 eenpersoonshuishoudens, 5.570 gezinnen zonder kinderen en 4.681 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Epse?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Epse plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.lochem.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7214.

Plaats een reactie