Woning kopen Polsbroek

Jouw volgende woning kopen in Polsbroek? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 5.838 huizen (74,2% koophuis, 25,6% huur). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €397.772. Op dit huizenplatform vind je het huidige woningaanbod in Polsbroek, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €306.000, de gemiddelde prijs van een woning is €397.772.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteLopik
PlaatsPolsbroek
Postcode3415
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)14.467
Aantal huishoudens5.647
Aantal huishoudens met kinderen2.399
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen5.838
Aantal koopwoningen4.965
Aantal huurwoningen873
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€306.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.772
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Polsbroek mei 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Snelrewaard, Vleuten, Jaarsveld, Lopikerkapel & Benschop.

woning-te-koop-polsbroek

Eigen appartement kopen in Polsbroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 880 m3 gas en +/- 2160 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Polsbroek

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1030 kuub gas en tevens 2920 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Polsbroek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 – 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3070 kWh elektra en 1240 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Polsbroek

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 – 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3550 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4200 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Polsbroek

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Polsbroek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Polsbroek

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Polsbroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Polsbroek helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €3.150. In onderstaande lijst check je adressen van financieel adviseurs in Polsbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Polsbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Polsbroek

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Polsbroek en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Polsbroek kopen?

In deze gemeente Lopik vind je ongeveer 5.838 huizen. We maken onderscheid tussen 4.965 (74,2%) koopwoningen en 873 (25,6%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €306.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €397.772. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Polsbroek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Polsbroek?

Een huis in Lopik verbruikt gemiddeld 1320 kuub aardgas en 3240 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2160 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 4200 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Polsbroek passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Polsbroek?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 14.467 inwoners die we kunnen onderverdelen in 5.647 verschillende huishoudens. Hier wonen 1.488 eenpersoonshuishoudens, 1.760 families zonder kinderen en 2.399 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,54 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Polsbroek?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Polsbroek laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.lopik.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 3415.

Plaats een reactie