Woning kopen Ammerzoden

Een woning kopen in Ammerzoden? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt bestaan er verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 10.207 woningen (70,9% koophuis, 28,9% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €405.150. Op deze website check je het recente woningaanbod in Ammerzoden, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde prijs van een woning is €405.150.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals scholen, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMaasdriel
PlaatsAmmerzoden
Postcode5324
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)25.030
Aantal huishoudens10.591
Aantal huishoudens met kinderen3.970
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.207
Aantal koopwoningen9.322
Aantal huurwoningen885
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€405.150
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Ammerzoden juni 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als duurzaamheid en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Hurwenen, Kerkdriel, Hedel, Bern en Nederhemert.

woning-te-koop-ammerzoden

Studio of appartement kopen in Ammerzoden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 840 m3 gas & 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Ammerzoden

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas en gem. 2850 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Ammerzoden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 & 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2990 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ammerzoden

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3500 kWh elektra en 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4410 elektriciteit (kWh) + 1990 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Ammerzoden

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ammerzoden Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ammerzoden

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Ammerzoden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Ammerzoden geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €2.550. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Ammerzoden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ammerzoden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Ammerzoden

In juni 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Ammerzoden en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Ammerzoden kopen?

In deze gemeente Maasdriel bestaan er circa 10.207 woningen. Het gaat om 9.322 (70,9%) koophuizen en 885 (28,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €299.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €405.150. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ammerzoden. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Ammerzoden?

Een woning in Maasdriel kent een gem. verbruik van 1480 m3 gas en 3460 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (840 kuub aardgas en 1990 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1990 m3 gas en 4410 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Ammerzoden passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Ammerzoden?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 25.030 inwoners in 10.591 gezinnen. Het betreft 3.206 eenpersoonshuishoudens, 3.415 gezinnen zonder kinderen en 3.970 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Ammerzoden?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ammerzoden plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.maasdriel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5324.

Plaats een reactie