Woning kopen Kerkdriel

Wil je een woning kopen in Kerkdriel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving vind je voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 10.207 woningen (70,9% koopwoning, 28,9% huurhuizen). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €405.150. Op dit woningplatform tonen wij het beschikbare woningaanbod in Kerkdriel, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde woningprijs is €405.150.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMaasdriel
PlaatsKerkdriel
Postcode5331
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)25.030
Aantal huishoudens10.591
Aantal huishoudens met kinderen3.970
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.207
Aantal koopwoningen9.322
Aantal huurwoningen885
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€405.150
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Kerkdriel juli 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Hoenzadriel, Velddriel, Hurwenen, Ammerzoden of Hedel.

woning-te-koop-kerkdriel

Appartementen te koop Kerkdriel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 840 m3 gas en +/- 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Kerkdriel

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas en doorgaans 2850 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Kerkdriel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2990 kWh elektra + 1240 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kerkdriel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 & 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3500 kWh stroom en 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 – 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4410 stroom (kWh) & 1990 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Kerkdriel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Kerkdriel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kerkdriel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Kerkdriel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Kerkdriel geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 – €2.750. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Kerkdriel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kerkdriel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Kerkdriel

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Kerkdriel en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Kerkdriel kopen?

In de gemeente Maasdriel zijn er 10.207 woningen. De verdeling is als volgt: 9.322 (70,9%) koopwoningen en 885 (28,9%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €299.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €405.150. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kerkdriel. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kerkdriel?

Een woonobject in Maasdriel verbruikt gemiddeld 1480 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (840 kuub aardgas en 1990 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1990 kuub gas en 4410 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Kerkdriel passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Kerkdriel?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 25.030 mensen in 10.591 verschillende gezinnen. Het betreft 3.206 eenpersoonshuishoudens, 3.415 gezinnen zonder kinderen en 3.970 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Kerkdriel?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kerkdriel realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.maasdriel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 5330, 5331.

Plaats een reactie