Woning kopen Bern

Alles weten over woning kopen in Bern? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er verschillende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.852 huizen (67,3% koophuis, 32,6% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €403.431. Op deze pagina blader je door het recente woningaanbod in Bern, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €267.000, de gemiddelde transactieprijs is €403.431.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsBern
Postcode5318
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Bern juli 2024

In het overzicht hieronder bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen extra details als isolatie en aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Hedel, Ammerzoden, Nederhemert, Delwijnen of Kerkwijk.

woning-te-koop-bern

Appartementen te koop Bern

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 730 m3 gas + 2140 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Bern

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 125 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en daarbij 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Bern is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bern

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 – 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 kWh stroom en 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4390 stroom (kWh) & 1920 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Bern

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Bern Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. D.m.v. woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Bern

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Bern en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Bern geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 en €3.000. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Bern.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bern. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Bern

Recent (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Bern en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Bern kopen?

In en rondom de gemeente Zaltbommel zijn er ruim 11.852 woonobjecten. Het gaat daarbij om 10.313 (67,3%) koophuizen en 1.539 (32,6%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 141 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €267.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €403.431. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bern. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Bern?

Een woonhuis in Zaltbommel kent een gem. verbruik van 1320 m3 gas voor verwarming en warm water en 3220 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (730 m3 per jaar aan gas en 2140 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 m3 per jaar aan gas en 4390 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Bern passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Bern?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 28.881 personen die we kunnen onderverdelen in 11.862 gezinnen. Hier wonen 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 families zonder kinderen en 4.568 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,41 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Bern?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Bern laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zaltbommel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5318.

Plaats een reactie