Woning kopen Nederhemert

Wil je een woning kopen in Nederhemert? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de regio heb je diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 11.852 woningen (67,3% koophuis, 32,6% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €403.431. Op deze informatieve website tonen wij het actuele woningaanbod in Nederhemert, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de doorsnee verkoopprijs is €403.431.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsNederhemert
Postcode5317
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Nederhemert april 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Bern, Hedel, Delwijnen, Kerkwijk & Bruchem.

woning-te-koop-nederhemert

Eigen appartement kopen in Nederhemert

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 730 m3 gas en gem. 2140 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nederhemert

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 & 113 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en tevens 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Nederhemert is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh elektra + 1210 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Nederhemert

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 & 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh stroom & 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4390 elektriciteit (kWh) en 1920 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Nederhemert

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nederhemert Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering af te ronden. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Nederhemert

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nederhemert en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Nederhemert geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €2.900. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Nederhemert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nederhemert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Nederhemert

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nederhemert en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nederhemert kopen?

In de gemeente Zaltbommel registreren wij 11.852 woonobjecten. Hierbij spreken we van 10.313 (67,3%) koopwoningen en 1.539 (32,6%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €267.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €403.431. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nederhemert. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nederhemert?

Een woning in Zaltbommel gebruikt gemiddeld 1320 m3 gas en 3220 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (730 kuub gas p/jaar en 2140 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1920 kuub aardgas en 4390 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Nederhemert passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nederhemert?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 28.881 mensen in 11.862 verschillende gezinnen. Hier wonen 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 families zonder kinderen en 4.568 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,41 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nederhemert?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nederhemert zetten. Informeer bij de gemeente (www.zaltbommel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 5317.

Plaats een reactie