Woning kopen Maasdriel

Van plan om een woning te kopen in Maasdriel? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt vind je verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 10.207 woningen (70,9% koop, 28,9% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €405.150. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Maasdriel, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €299.000, de gemiddelde woningprijs is €405.150.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5331
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)25.030
Aantal huishoudens10.591
Aantal huishoudens met kinderen3.970
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.207
Aantal koopwoningen9.322
Aantal huurwoningen885
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€405.150
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Maasdriel juni 2024

In deze lijst bekijk je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen relevante factoren als energielabel & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Oss, Bernheze, Zaltbommel, Boxtel en Sint-Michielsgestel.

woning-te-koop-maasdriel

Een appartement kopen in Maasdriel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas en tevens 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Maasdriel

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas en 2850 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Maasdriel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 en 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2990 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Maasdriel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3500 kWh elektra + 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4410 elektriciteit (kWh) & 1990 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Maasdriel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Maasdriel zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Maasdriel

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Maasdriel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Maasdriel geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €3.100. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Maasdriel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maasdriel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Maasdriel

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Maasdriel en omliggende plekken. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Maasdriel kopen?

In de hele gemeente Maasdriel bestaan er circa 10.207 woningen. We maken onderscheid tussen 9.322 (70,9%) koopwoningen en 885 (28,9%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €299.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €405.150. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Maasdriel. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Maasdriel?

Een woonobject in Maasdriel verbruikt gemiddeld 1480 kuub gas en 3460 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (840 m3 gas voor verwarming en warm water en 1990 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1990 kuub gas p/jaar en 4410 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Maasdriel passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Maasdriel?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 25.030 mensen in 10.591 verschillende gezinnen. Hier wonen 3.206 eenpersoonshuishoudens, 3.415 gezinnen zonder kinderen en 3.970 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,34 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Maasdriel?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Maasdriel laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.maasdriel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5325, 5855.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie