Woning kopen Hurwenen

Een woning kopen in Hurwenen? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er veel faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder vind je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 10.207 woningen (70,9% koopwoning, 28,9% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €405.150. Op dit huizenportaal bekijk je het woningaanbod in Hurwenen, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Er is een mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is €405.150.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMaasdriel
PlaatsHurwenen
Postcode5327
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)25.030
Aantal huishoudens10.591
Aantal huishoudens met kinderen3.970
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.207
Aantal koopwoningen9.322
Aantal huurwoningen885
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€405.150
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Hurwenen april 2024

Met onze woningzoeker vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals isolatie en parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Kerkdriel, Hoenzadriel, Ammerzoden, Hedel en Bern.

woning-te-koop-hurwenen

Appartementen te koop Hurwenen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 840 m3 gas en 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Hurwenen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas & 2850 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Hurwenen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2990 kWh elektra & 1240 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Hurwenen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 en 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3500 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4410 stroom (kWh) & 1990 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Hurwenen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hurwenen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Hurwenen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Hurwenen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Hurwenen geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €3.050. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hurwenen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hurwenen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hurwenen

Recent (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Hurwenen en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hurwenen kopen?

In deze gemeente Maasdriel zijn er ruim 10.207 woningen. Het gaat daarbij om 9.322 (70,9%) koopwoningen en 885 (28,9%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 143 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €299.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €405.150. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Hurwenen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hurwenen?

Een woonhuis in Maasdriel verbruikt gemiddeld 1480 kuub aardgas en 3460 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1990 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1990 m3 gas en 4410 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Hurwenen passen duurzame oplossingen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Hurwenen?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.030 personen die we kunnen onderverdelen in 10.591 huishoudens. Hier wonen 3.206 eenpersoonshuishoudens, 3.415 families zonder kinderen en 3.970 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hurwenen?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hurwenen bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.maasdriel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5327.

Plaats een reactie