Woning kopen Hedel

Jouw aanstaande woning kopen in Hedel? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt heb je veel faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 10.207 woningen (70,9% koophuis, 28,9% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €405.150. Op dit huizenportaal check je het nieuwe woningaanbod in Hedel, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is €405.150.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMaasdriel
PlaatsHedel
Postcode5321
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)25.030
Aantal huishoudens10.591
Aantal huishoudens met kinderen3.970
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.207
Aantal koopwoningen9.322
Aantal huurwoningen885
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€405.150
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Hedel juni 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als verwarming & mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Ammerzoden, Hurwenen, Bern, Nederhemert & Delwijnen.

woning-te-koop-hedel

Studio of appartement kopen in Hedel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 840 m3 gas en gem. 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hedel

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 & 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en +/- 2850 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Hedel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 – 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2990 kWh stroom & 1240 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hedel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3500 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4410 stroom (kWh) en 1990 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Hedel

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Hedel zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Hedel

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Hedel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Hedel geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 en €3.250. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Hedel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hedel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hedel

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hedel en daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Hedel kopen?

In de hele gemeente Maasdriel bestaan er circa 10.207 huizen. We maken onderscheid tussen 9.322 (70,9%) koophuizen en 885 (28,9%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €299.000 en de gem. verkoopprijs is €405.150. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hedel. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hedel?

Een huishouden in Maasdriel gebruikt gemiddeld 1480 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (840 m3 aan gas en 1990 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1990 m3 gas en 4410 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Hedel passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Hedel?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 25.030 mensen in 10.591 gezinnen. Het gaat om 3.206 eenpersoonshuishoudens, 3.415 gezinnen zonder kinderen en 3.970 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,34 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hedel?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hedel laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.maasdriel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5320, 5321.

Plaats een reactie