Woning kopen Delwijnen

Van plan om een woning te kopen in Delwijnen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er uiteenlopende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop is er vlakbij een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.852 huizen (67,3% koop, 32,6% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €403.431. Op dit woningportaal check je het beschikbare woningaanbod in Delwijnen, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €267.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €403.431.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsDelwijnen
Postcode5316
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Delwijnen juni 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieneutraal of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Nederhemert, Bern, Kerkwijk, Bruchem of Nieuwaal.

woning-te-koop-delwijnen

Appartement kopen in Delwijnen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 730 m3 gas en daarbij 2140 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Delwijnen

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 105 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas & 2700 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Delwijnen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh stroom en 1210 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Delwijnen

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh elektra & 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 en 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4390 elektra (kWh) + 1920 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Delwijnen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Delwijnen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Gebaseerd op aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Delwijnen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Delwijnen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Delwijnen geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 & €2.650. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Delwijnen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Delwijnen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Delwijnen

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Delwijnen en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Delwijnen kopen?

In de gemeente Zaltbommel zijn er 11.852 woningen. Het gaat daarbij om 10.313 (67,3%) koophuizen en 1.539 (32,6%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 141 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €267.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €403.431. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Delwijnen. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Delwijnen?

Een woning in Zaltbommel verbruikt qua energie gem. zo’n 1320 kuub gas en 3220 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (730 kuub gas en 2140 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1920 m3 per jaar aan gas en 4390 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Delwijnen passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Delwijnen?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 28.881 mensen in 11.862 verschillende huishoudens. Het gaat om 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 families zonder kinderen en 4.568 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,41 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Delwijnen?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Delwijnen bouwen. Informeer bij de gemeente (www.zaltbommel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5316.

Plaats een reactie