Woning kopen Baexem

Jouw volgende woning kopen in Baexem? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In de nabije omgeving vind je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 16.157 huizen (77,5% koop, 22,4% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €324.308. Op dit huizenportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Baexem, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €245.000, de gemiddelde verkoopprijs is €324.308.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsBaexem
Postcode6095
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Baexem juni 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als zuinigheid of en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Grathem, Heel, Heythuysen, Leveroy & Heibloem.

woning-te-koop-baexem

Studio of appartement kopen in Baexem

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en daarbij 2010 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Baexem

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 – 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1190 kuub gas en daarbij 2970 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Baexem is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 & 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Baexem

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3180 kWh elektriciteit + 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4130 elektra (kWh) en 1850 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Baexem

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Baexem Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Gebaseerd op aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Baexem

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Baexem en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Baexem helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €3.150. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Baexem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baexem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Baexem

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Baexem en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Baexem kopen?

In de hele gemeente Leudal zijn er ruim 16.157 huizen. Je vindt hier circa 14.201 (77,5%) koophuizen en 1.956 (22,4%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 153 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €245.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €324.308. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Baexem. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Baexem?

Een woonobject in Leudal gebruikt gemiddeld 1450 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3340 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub aardgas en 2010 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1850 m3 gas en 4130 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Baexem passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Baexem?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 35.879 inwoners in 15.765 verschillende gezinnen. Dat betreffen 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 families zonder kinderen en 5.178 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,22 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Baexem?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Baexem realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.leudal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6095.

Plaats een reactie