Woning kopen Maasgouw

Jouw aanstaande woning kopen in Maasgouw? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de nabije omgeving vind je diverse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien ontdek je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 10.965 woningen (74,6% koophuis, 25,2% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €304.396. Op deze website vind je het beschikbare woningaanbod in Maasgouw, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de gemiddelde transactieprijs is €304.396.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6051
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)23.965
Aantal huishoudens10.648
Aantal huishoudens met kinderen3.306
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen10.965
Aantal koopwoningen9.578
Aantal huurwoningen1.387
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.396
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Maasgouw april 2024

Bijgaand tref je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, liggingen andere eigenschappen zoals energieprestaties & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Roerdalen, Leudal, Roermond, Nederweert en Cranendonck.

woning-te-koop-maasgouw

Studio of appartement kopen in Maasgouw

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 920 m3 gas en doorgaans 2220 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Maasgouw

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 & 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1260 kuub gas en tevens 2820 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Maasgouw is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh stroom + 1400 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Maasgouw

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 & 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3090 kWh elektra + 1440 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4010 elektra (kWh) + 1900 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Maasgouw

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Maasgouw Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Aan de hand van het bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Maasgouw

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Maasgouw en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Maasgouw geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 en €2.850. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Maasgouw.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maasgouw. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Maasgouw

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Maasgouw en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Maasgouw kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Maasgouw vinden we circa 10.965 huizen. De verdeling is als volgt: 9.578 (74,6%) koopwoningen en 1.387 (25,2%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 161 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €236.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €304.396. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Maasgouw. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Maasgouw?

Een woning in Maasgouw verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 m3 per jaar aan gas en 3200 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (920 kuub aardgas en 2220 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4010 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Maasgouw passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Maasgouw?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 23.965 personen die we kunnen onderverdelen in 10.648 verschillende huishoudens. Hier wonen 3.304 eenpersoonshuishoudens, 4.038 huishoudens zonder kinderen en 3.306 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,17 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Maasgouw?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Maasgouw bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6019.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie