Woning kopen Linne

Jouw aanstaande woning kopen in Linne? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de buurt bestaan er meerdere faciliteiten als winkels, OV en scholen. Verder tref je hier een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 10.965 woningen (74,6% koop, 25,2% huur). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €304.396. Op deze pagina check je het recente woningaanbod in Linne, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de gemiddelde woningprijs is €304.396.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMaasgouw
PlaatsLinne
Postcode6067
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)23.965
Aantal huishoudens10.648
Aantal huishoudens met kinderen3.306
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen10.965
Aantal koopwoningen9.578
Aantal huurwoningen1.387
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.396
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Linne april 2024

Onderstaand tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Kies op basis van perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als verwarming of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Swalmen, Melick, Montfort, Vlodrop & Posterholt.

woning-te-koop-linne

Studio of appartement kopen in Linne

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 920 m3 gas & 2220 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Linne

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 113 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1260 kuub gas en doorgaans 2820 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Linne is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 – 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektriciteit en 1400 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Linne

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 en 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh elektriciteit & 1440 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4010 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Linne

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Linne zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Linne

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Linne en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Linne geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 & €3.050. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Linne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Linne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Linne

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Linne en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Linne kopen?

In de buurt van de gemeente Maasgouw zijn er ruim 10.965 woningen. Je vindt hier circa 9.578 (74,6%) koophuizen en 1.387 (25,2%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 161 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €236.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €304.396. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Linne. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Linne?

Een woonhuis in Maasgouw verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3200 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (920 kuub gas en 2220 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1900 kuub gas p/jaar en 4010 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Linne passen duurzame producten zoals zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Linne?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 23.965 personen in 10.648 verschillende gezinnen. Het gaat om 3.304 eenpersoonshuishoudens, 4.038 huishoudens zonder kinderen en 3.306 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,17 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Linne?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Linne realiseren. Informeer bij de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6067.

Plaats een reactie