Woning kopen Montfort

Alles weten over woning kopen in Montfort? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de omgeving vind je meerdere dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 9.554 woningen (74,2% koop, 25,7% huur). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €306.118. Op deze informatieve website check je het laatste woningaanbod in Montfort, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €230.000, de gemiddelde woningprijs is €306.118.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoerdalen
PlaatsMontfort
Postcode6065
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)20.574
Aantal huishoudens9.362
Aantal huishoudens met kinderen2.951
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen9.554
Aantal koopwoningen8.658
Aantal huurwoningen896
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€230.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.118
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Montfort juni 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid of parkeeropties. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Linne, Swalmen, Vlodrop, Posterholt & Maasbracht.

woning-te-koop-montfort

Een appartement kopen in Montfort

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en doorgaans 2100 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Montfort

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 – 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en gem. 2810 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Montfort is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 en 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2910 kWh elektra + 1300 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Montfort

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2980 kWh elektriciteit en 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 en 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3810 stroom (kWh) & 1850 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Montfort

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Montfort Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Montfort

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Montfort en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Montfort geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 – €3.100. In de opsomming hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Montfort.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Montfort. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Montfort

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Montfort en omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Montfort kopen?

In en rondom de gemeente Roerdalen zijn er ruim 9.554 woningen. Er zijn 8.658 (74,2%) koopwoningen en 896 (25,7%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 157 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €230.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €306.118. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Montfort. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Montfort?

Een woonhuis in Roerdalen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1440 m3 gas en 3150 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2100 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1850 kuub aardgas en 3810 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Montfort passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Montfort?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 20.574 inwoners in 9.362 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.875 eenpersoonshuishoudens, 3.536 families zonder kinderen en 2.951 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,16 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Montfort?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Montfort realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.roerdalen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6065.

Plaats een reactie