Woning kopen Vlodrop

Jouw volgende woning kopen in Vlodrop? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt zijn er diverse faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 9.554 woningen (74,2% koop, 25,7% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €306.118. Op Woningassistent.nl bekijk je het woningaanbod in Vlodrop, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €230.000, de gemiddelde prijs van een woning is €306.118.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoerdalen
PlaatsVlodrop
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)20.574
Aantal huishoudens9.362
Aantal huishoudens met kinderen2.951
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen9.554
Aantal koopwoningen8.658
Aantal huurwoningen896
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€230.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.118
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Vlodrop juni 2024

Met onze huizenzoeker check je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op vraagprijs, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energieneutraal & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Montfort, Linne, Posterholt, Maasbracht of Herten.

woning-te-koop-vlodrop

Een appartement kopen in Vlodrop

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 – 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Vlodrop

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en daarbij 2810 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Vlodrop is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2910 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Vlodrop

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 en 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2980 kWh elektra + 1370 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3810 elektra (kWh) & 1850 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Vlodrop

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Vlodrop Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Vlodrop

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Vlodrop en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Vlodrop helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €3.200. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vlodrop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vlodrop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Vlodrop

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Vlodrop en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Vlodrop kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Roerdalen vinden we circa 9.554 woningen. Je vindt hier circa 8.658 (74,2%) koopwoningen en 896 (25,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 157 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €230.000 en de gem. marktprijs is €306.118. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vlodrop. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Vlodrop?

Een woning in Roerdalen verbruikt gemiddeld 1440 kuub aardgas en 3150 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 aan gas en 2100 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1850 m3 aan gas en 3810 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Vlodrop passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Vlodrop?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 20.574 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.362 huishoudens. Het betreft 2.875 eenpersoonshuishoudens, 3.536 families zonder kinderen en 2.951 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Vlodrop?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Vlodrop zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.roerdalen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 6063.

Plaats een reactie