Woning kopen Melick

Jouw volgende woning kopen in Melick? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 9.554 woningen (74,2% koop, 25,7% huurhuis). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €306.118. Op dit woningplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Melick, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €230.000, de doorsnee verkoopprijs is €306.118.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoerdalen
PlaatsMelick
Postcode6074
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)20.574
Aantal huishoudens9.362
Aantal huishoudens met kinderen2.951
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen9.554
Aantal koopwoningen8.658
Aantal huurwoningen896
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€230.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.118
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Melick juni 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoom verder in op bouwjaar, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen extra details als zuinigheid en de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Herkenbosch, Sint Odiliënberg, Swalmen, Linne & Montfort.

woning-te-koop-melick

Appartement kopen in Melick

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en tevens 2100 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Melick

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en daarbij 2810 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Melick is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2910 kWh elektra en 1300 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Melick

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 2980 kWh elektriciteit en 1370 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3810 elektriciteit (kWh) + 1850 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Melick

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Melick Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Melick

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Melick en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Melick helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 – €3.300. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Melick.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Melick. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Melick

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Melick en in de buurt. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Melick kopen?

In de hele gemeente Roerdalen vinden we circa 9.554 huizen. Hierbij spreken we van 8.658 (74,2%) koopwoningen en 896 (25,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 157 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €230.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €306.118. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Melick. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Melick?

Een woning in Roerdalen verbruikt gemiddeld 1440 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3150 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 gas en 2100 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1850 m3 gas en 3810 kWh elektra). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Melick passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Melick?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 20.574 personen in 9.362 verschillende gezinnen. Er wonen 2.875 eenpersoonshuishoudens, 3.536 gezinnen zonder kinderen en 2.951 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,16 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Melick?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Melick laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.roerdalen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 6074.

Plaats een reactie