Woning kopen Swalmen

Van plan om een woning te kopen in Swalmen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de buurt zijn er meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder ontdek je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 27.749 huizen (54,8% koophuis, 44,7% huurwoning). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €318.961. Op dit huizenplatform blader je door het huidige woningaanbod in Swalmen, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €212.000, de gemiddelde transactieprijs is €318.961.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoermond
PlaatsSwalmen
Postcode6070
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)58.260
Aantal huishoudens28.005
Aantal huishoudens met kinderen8.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,05
Aantal woningen27.749
Aantal koopwoningen18.850
Aantal huurwoningen8.899
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.961
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Swalmen juli 2024

In het schema hierna ontdek je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtype, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Melick, Herkenbosch, Linne, Montfort & Vlodrop.

woning-te-koop-swalmen

Eigen appartement kopen in Swalmen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 102 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas + 1940 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Swalmen

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 – 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1150 kuub gas en 2840 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Swalmen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2980 kWh elektriciteit & 1300 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Swalmen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 – 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3210 kWh stroom + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4110 stroom (kWh) en 1900 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Swalmen

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Swalmen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Swalmen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Swalmen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Swalmen geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €2.700. In de opsomming hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Swalmen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Swalmen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Swalmen

In juli 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Swalmen en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Swalmen kopen?

In en rondom de gemeente Roermond bestaan er circa 27.749 woningen. Je vindt hier circa 18.850 (54,8%) koophuizen en 8.899 (44,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 138 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €212.000 en de gem. marktprijs is €318.961. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Swalmen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Swalmen?

Een huishouden in Roermond verbruikt gemiddeld 1170 m3 gas en 2760 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (780 kuub gas en 1940 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 kuub gas p/jaar en 4110 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Swalmen passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Swalmen?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 58.260 mensen in 28.005 huishoudens. Dit zijn 11.322 eenpersoonshuishoudens, 8.190 gezinnen zonder kinderen en 8.493 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,05 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Swalmen?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Swalmen zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.roermond.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 6041, 6070, 6071.

Plaats een reactie