Woning kopen Posterholt

Snel een woning kopen in Posterholt? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 9.554 woningen (74,2% koopwoning, 25,7% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €306.118. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Posterholt, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €230.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €306.118.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, winkels, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoerdalen
PlaatsPosterholt
Postcode6061
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)20.574
Aantal huishoudens9.362
Aantal huishoudens met kinderen2.951
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen9.554
Aantal koopwoningen8.658
Aantal huurwoningen896
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€230.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.118
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Posterholt juni 2024

Hieronder check je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid of parkeeropties. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Vlodrop, Montfort, Maasbracht, Herten en Stramproy.

woning-te-koop-posterholt

Appartement kopen in Posterholt

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 en 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en daarbij 2100 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Posterholt

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en tevens 2810 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Posterholt is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2910 kWh elektra & 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Posterholt

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2980 kWh elektra + 1370 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3810 elektra (kWh) & 1850 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Posterholt

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Posterholt Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Posterholt

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Posterholt en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Posterholt geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €3.200. In de lijst hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Posterholt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Posterholt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Posterholt

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Posterholt en net daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Posterholt kopen?

In deze gemeente Roerdalen vind je ongeveer 9.554 woonhuizen. Het gaat daarbij om 8.658 (74,2%) koophuizen en 896 (25,7%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 157 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €230.000 en de gem. marktprijs is €306.118. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Posterholt. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Posterholt?

Een woonobject in Roerdalen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1440 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3150 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 kuub gas en 2100 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1850 m3 gas voor verwarming en warm water en 3810 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Posterholt passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Posterholt?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 20.574 inwoners in 9.362 gezinnen. Hier wonen 2.875 eenpersoonshuishoudens, 3.536 families zonder kinderen en 2.951 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Posterholt?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Posterholt realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.roerdalen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6060, 6061.

Plaats een reactie