Woning kopen Maasbracht

Ga je een woning kopen in Maasbracht? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt heb je allerhande voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij tref je hier mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 10.965 huizen (74,6% koophuis, 25,2% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €304.396. Op dit huizenplatform bekijk je het woningaanbod in Maasbracht, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €236.000, de gemiddelde woningprijs is €304.396.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMaasgouw
PlaatsMaasbracht
Postcode6051
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)23.965
Aantal huishoudens10.648
Aantal huishoudens met kinderen3.306
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen10.965
Aantal koopwoningen9.578
Aantal huurwoningen1.387
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.396
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Maasbracht juli 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen relevante factoren als duurzaamheid en en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Posterholt, Vlodrop, Herten, Stramproy of Kelpen-Oler.

woning-te-koop-maasbracht

Appartement kopen in Maasbracht

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 920 m3 gas en daarbij 2220 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Maasbracht

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1260 kuub gas en 2820 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Maasbracht is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh elektra & 1400 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Maasbracht

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 & 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3090 kWh stroom en 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4010 elektriciteit (kWh) en 1900 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Maasbracht

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Maasbracht Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Maasbracht

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Maasbracht en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Maasbracht geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €2.650. In onderstaande lijst vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Maasbracht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maasbracht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Maasbracht

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Maasbracht en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Maasbracht kopen?

In deze gemeente Maasgouw bestaan er circa 10.965 woonhuizen. Hierbij spreken we van 9.578 (74,6%) koophuizen en 1.387 (25,2%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 161 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €236.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €304.396. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maasbracht. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Maasbracht?

Een woonobject in Maasgouw verbruikt gemiddeld 1480 kuub aardgas en 3200 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (920 m3 gas voor verwarming en warm water en 2220 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 m3 gas voor verwarming en warm water en 4010 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Maasbracht passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Maasbracht?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 23.965 personen die we kunnen onderverdelen in 10.648 huishoudens. Het betreft 3.304 eenpersoonshuishoudens, 4.038 gezinnen zonder kinderen en 3.306 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,17 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Maasbracht?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Maasbracht zetten. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 6050, 6051.

Plaats een reactie